Obnova, preureditev ali ureditev vrta in okolice

Za marsikoga je ravno vrt in prostor okoli hiše tisti, ki mu v stresnih trenutkih pomaga povrniti izgubljeno ravnovesje.

Lahko je to veliki vrt, kjer gojimo in pridelujemo svoje pridelke in uživamo v delu z zemljo, ali pa zgolj majhna terasa z mizo in kotičkom za branje in sproščanje.

Ne glede na to kako velik je vaš vrt in za kakšno dejavnost vam služi – ravno tako kot hiša je tudi to prostor, povezan z vsemi naravnimi zakonitostmi, elementi in naravnimi ritmi. Le ti so v naravi še bolje vidni. In tu lahko lažje vzpostavimo stik z njimi.

Uredite vrt tako, da bo tudi ta pomemben del vašega osebnega prostora v ravnovesju in skladu z naravnimi značilnostmi. Ni vseeno kje na njem se nahaja voda, kje uredimo področje miru, kam namestimo kamin ali stvari povezane z elementom ognja. Tudi za težje in večje objekte ali predmete znotraj vrta je pomemben pravi prostor. Ravno tako kot za greznico, uto, pesjak ali skalnjak, morda ribnik ali zbiralnik vode.

Dobro je, da so na pravih mestih zastopani pravi elementi. Na ta način bo vaš stik z naravo še močnejši in počutje boljše.

Prijavo na svetovanje ali vsa morebitna vprašanja, ki jih imate glede svetovanja lahko naredite preko kontakta na telefon 031 509 130, na email: tina.pipan@eroja.si ali tukaj.