Priporočila

Gospa Pipan, hvala za vaš čas in vaše znanje ki ste mi ga podarila. Najbolj všeč so mi bili konkretni napotki, npr. osebne preventivne tehnike, kaj se moram naučiti, kaj spustiti, kateri dan poz. vpliva name, kateri dnevi so še posebno pomembni za moje zdravje in kako lahko pripomorem k temu. Kaj je zame pomembno, s katerim zvokom si lahko pomagam ko mi je težko. Razumela sem zakaj sem takšna kot sem. Bolje razumem družinske člane in sebe. Priporočam vsakemu ki se sooča z izzivi. Meni je bilo in mi je v veliko pomoč.

Erika O.

Pri Tininem svetovanju mi je bil najbolj vsec obcutek varnosti in zaupnosti med tem ko sva skupaj odkrivali vse, kar mi je prinesla preteklost, da sem lahko razumela, kdo sem v tem trenutku in kateri koraki so potrebni v prihodnosti, da bo moje zivljenje postalo harmonicno na vseh podrocjih. Zanimiva mi je bila tudi Tinina pomoc pri ureditvi notranjih prostorov stanovanja, saj se je hitro zacutilo, da je dom postal vir pozitivne energije in prostor, kjer se vsi spocijemo.

Nastja G.

Že več kot pol svojega življenja moj vsak dan sestavlja meditacija in druge vzhodne tradicionalne sadhane, letna popotovanja po Indiji in drugod po svetu. In eno izmed potovanj, ki mi je vsekakor prineslo več kot pa sem si lahko predstavljal, je udeležba 3 letne šole Jyotiša in Vastuja in pa seveda prijateljstvo s Tino. Ne najdem dovolj velikih besed s katerimi bi prehvalil ta študij in pa osebo katera za vsem tem stoji! Če ste željni novih spoznanj, znanj in prebujanj, vam vsekakor priporočam karkoli je povezano s Tino Pipan! Tina HVALA za vse!!

Dani J.

Ko sem se k Tini naročila na jyotish svetovanje, sem bila v enem najtežjih obdobij v svojem življenju. Svetovanje mi je potrdilo vse, kar mi je moja notranja modrost že sporočala, a prej nisem znala razumeti sporočil. V meni se je naredil preobrat in naenkrat je vse postalo izvedljivo. Všeč mi je Tinin pristop, ki je zelo prizemljen.

Minca K.

Tina je ena tistih oseb, ki te s svojo pozitivno naravnanostjo, srčnostjo in odprtostjo že ob prvem srečanju navduši in poda odgovore na tvoja vprašanja, za katere si ne bi mislil, da so vidni iz osebne karte. S svojim pristopom in razlago vpliva posameznih planetov na različna področja življenja, življenskih nalogah in časovnih obdobij, ki jih živimo, ti osvetli tvojo pot, hkrati pomiri in poda nasvet, ko ga najbolj potrebuješ. Vsako situacijo s katero se v življenu srečamo lahko izboljšamo. Kot vastu učiteljica in jyotish svetovalka mi je pomagala lažje razumeti čare jyotisha in vastuja. Vedno je bila odzivna, sistematična in praktična, ko sem potrebovala njeno pomoč.
Toplo jo priporočam vsakemu, ki se je kdajkoli znašel v dvomu, kako naprej ali pa ga le matra vprašanje, zakaj se mu stalno ponavljajo isti vzorci, dogodki in situacije, ima kakršnokoli vprašanje vezano na različna življenska področja ali išče pravi čas, da začne s svojimi projektim. Skozi Jyotish ti bo Tina podala konkretne odgovore in svetovala kaj lahko narediš, da bo drugače, boljše, saj se nam ni potrebno vrteti vedno v istem krogu. Prav tako vam skozi vastu svetovanje lahko pomaga pri ureditvi doma v katerem se boste dobro počutili. Vsekakor se veselim njenih novih projektov in predavanj, ki se jih bom z veseljem udeležila.

Azra B.

Tino obiskujem že nekaj časa, pravzaprav grem na svetovanje vsako leto. Preko djotiša sem se veliko naučila o svojem delovanju, kar mi olajša življenje. S pomočjo svetovanj dobim smernice za naprej, odgovore na vprašanja, ki se mi porajajo in jih morda ne razumem sama. Tino priporočam vsem, ki želite spremembo, ki želite osebno rasti, se sami aktivno potruditi zase, z njeno pomočjo pa se lahko hkrati izognete oviram, ki se na tej poti porajajo. Tina je strokovna, izredno čuteča, intuitivna in predana starim znanjem, ki nam pomagajo v teh modernih časih.

Monika P.

Ko sem iskala smisel življenja sem bila v najtežjem obdobju. Morala pa bi imeti najlepša srednja leta. Imela sem dva čudovita, zdrava otroka, lepo hišo in mislila sem, da sem imela idealnega partnerja. Pisala naj bi se pravljica. Potekala je prava nočna mora. Obiskala sem Tino. Pri njej sva naredili večkrat Djotiš in Vastu svetovanje. Vse je kazalo na to, da je zame bolje, da začnem na novo postavljati temelje. V septembru 2014 sem začela s šolo Djotiša. V decembru 2014 sem se z otroci že odselila iz hiše. Zapustila sem partnerja. Zamenjala sem službo in zaradi prometne nesreče sem zamenjala avto. Kadar sem sledila Tininemu svetovanju po Djotišu, je vsaka velika in težka težava postala majhna in lahka. Če bo čas dopuščal bom ponovila šolanje v njeni šoli, kajti tam sem spoznala podobno misleče prijatelje. Vsak mesec je bil čas v njihovi družbi bogata naložba za pozitivno življenje, ki ga zdaj uživam. Prepričana sem, da energija, ki jo prejmeš v Tinini šoli daje tisto pikico na i, ki jo potrebujemo za pozitivno doživljanje svojih misli in dejanj.

Mihaela

Tino sem spoznal preko njenih astroloških Jyotish svetovanj ter pomoči pri postavitvi notranje arhitekture v hiši- Vastuu svetovanja. Zelo se mi je posvetila in temu potrpežljivo namenila ogromno svojega časa.
Tina je skozi mnoga leta učenj pridobila ogromno izkušenj ter intuitivnega znanja, ki ga iskreno in nesebično deli vsakomur, ki jo zaprosi za pomoč. Z veseljem opravlja svojo poslanstvo in je venomer odprta za nova znanja in spoznanja. Meni osebno, je skozi njena svetovanja močno pomagala, da sem lažje spoznal vzrok in posledico v svojem življenju in jasneje načrtoval svojo prihodnost. Prav tako je zelo dragoceno njeno Jyotish svetovanje otrokom saj tako mi starši, lažje vidimo otrokov značaj in potencial ter njegovo poslanstvo. Tina HVALA.

Andrej P.

Tino sem prvič srečala na predavanju o Bachovih cvetnih esencah. In že tam sem imela občutek, da sem slišana, da ji je mar zame in za moje težave. Tekom let sem bila pri njej dvakrat na Djotiš svetovanju in dvakrat na tečaju Vastuja. In oboje močno priporočam.
Tistim, ki iščete usmeritve na vaši poti.
Tistim, ki bi radi razumeli, zakaj se kaj dogaja in zakaj se kakšna reč zlepa ne zgodi.
Tistim, ki bi radi naredili korak naprej, pa ne veste točno kdaj in ne veste točno v katero smer.
Tistim, ki bi se radi uglasili z naravnimi ritmi, pa potrebujete prevajalca :)
Tina je krasna prevajalka nekih drugačnih znanj v nevednim razumljivi jezik. Veliko ve in to deli na način, da vsak razume. Ko pomaga, skozi Djotiš ali Vastu, upošteva človeka, ki mu svetuje, njegov okvir, njegovo zgodovino in spoznanja do katerih je že sam prišel. Ne servira zgolj nekih dejstev, ampak z njimi pomaga nadgradit življenje posameznika.
Meni je bilo to pravzaprav najlepše. Vse kar sem izvedela na Djotiš svetovanju, je bilo namenjeno meni, Tina je preverjala, da razumem, mi razložila s primeri, me spodbujala, da poiščem konkretno v svojem življenju kam to paše in kako bi lahko delovalo bolje.
Vastu me je vlekel še bolj. Na tečaju sem vpijala znanje, komaj čakala, da grem domov in stvari obrnem okrog, prebarvam, spremenim, podprem. In potem nič več ni bilo tako kot prej. :) Zares.
Tina se mi zdi res dobra Djotiš svetovalka, s posluhom za sočloveka, ki zna na prijazen, nežen in spoštljiv način povedati, kako stojijo planeti, kaj to pomeni, kako si pomagati in kako sprejeti, česar se ne da spremeniti. Osvetli močne plati posameznika, morda še neodkrite potenciale, in s tem človeku razširi obzorja.
Kot Vastu svetovalka išče rešitve in podporo v prostoru, z razumevanjem posameznikovega obstoječega življenjskega okolja, stila in zmožnosti.
Tina je srčna in topla, svoje delo opravlja z visoko integriteto, njena svetovanja so kakovostna, prilagojena posamezniku in predana na način, da novih spoznanj ni težko vključiti v svoje življenje.

Urša Z.

V kolikor želite povezati sebe z naravo in objektom vam bo Tina znala na pravi in svoj način pokazati pot smisla naše biti v posamezni okolici.  … pot zmeraj ni ravna avtocesta, a splača se ovinke zvoziti, da bi postali pravi vozniki svojega življenja.

Tomislav T.

Djotiš sem odkrivala skozi triletno izobraževanje v Tinini šoli-institutu Isa. Poprej o djostišu nisem vedela kaj dosti. Če se je sprva zdelo, da se bom zelo težko prebila skozi neskončno magmo pettisočletnih ved, mi je kmalu postalo jasno, da so Tinina metodičnost, natančnost, vestnost in neizmerno znanje najbolj varna in garantirana naložba. Tine pa ne odlikujejo le že omenjene lastnosti, presežna je v toplini, empatiji in duhovitosti, hkrati pa v svoji človeški ozemeljenosti in vtkanosti v današnji čas zmore ustvariti prostor varnosti, kar je nujna premisa vsakega odličnega pedagoga in izurjenega svetovalca.

Maja Gal Štromar, pisateljica in igralka

S Tino se poznava ze kar nekaj let, skupaj sva gulili klopi Gimnazije Kranj. Najine poti so se po maturi locile, z nekim namenom pa so se pred kratkim zopet prekrizale. Djotis si mi predstavila s strani, ki jo se nisem poznala.
Tina, najlepsa Ti hvala za tvoj cas, tvoja znanja, ki si jih delila z menoj, za tvoje dragocene nasvete.
Cutila sem, da je zivljenje se nekaj vec, kot je bilo do sedaj, da potrebujem spremembe, da moram narediti korak naprej, da zopet najdem sebe, da uresnicim svoje srcne zelje.
Hvala Ti, da si mi pomagala spremeniti pogled na dele zivljenja, da si me “prebudila”.
Sem na dobri poti, da zopet najdem mir in zadovoljstvo v sebi.
Tebi Tina pa zelim veliko uspeha na tvoji nadaljni poti!

Nina V.

Pri Tini končujem triletno šolo Djotiša in vastuja. Njena predavanja so bila vedno dobro pripravljena, zanimiva in izredno poučna. Gradivo, ki nam ga je pripravila,  je napisano razumljivo in natančno.
Na predavanja sem  rada hodila, saj je bilo vzdušje sproščeno. Tina nas je potrpežljivo vodila skozi tančice djotiša, predstavila energijo prostora skozi Vastu in nas na nek način pripravila na življenje. Spoznanje, da smo sami kreatorji svojih življenj in da imamo izbiro, je neprecenljivo.
Nedvomno je odlična djotiš svetovalka z ogromnim znanjem in  s čutom za sočloveka.
Njeno triletno šolo priporočam vsakomur, ki ga zanimajo tovrstna znanja.

Karmen Č.

Tino sem spoznala na tridnevnem vastu tečaju in kasneje nadaljevala še s triletno šolo pod njenim okriljem. Pri njej sem takoj dobila občutek, da ve kaj govori, da diha in živi z vsebino ki jo predava. Že po naravi jo veliko stvari zanima, zato zelo cenim njeno sposobnost širokega pogleda na neko problematiko. Pridobljena znanja tako na praktičen način prepleta in nesebično podeli z nami, tako da verjamem, da nas je precej v tej šoli kdaj dobilo kak “aha” moment. Pri predavanjih se čuti, da počne to s srcem. Snov vedno razumljivo razloži in se prilagaja našemu tempu.

Nina K.

Tina Pipan je moja učiteljica djotiša in vastuja. Lahko rečem, da je njeno poučevanje vedskega znanja, tako djotiša kot vastuja,  izjemno.
Njena predavanja so jasna, zanimiva in kvalitetna, saj svoje znanje nesebično deli z nami učenci. Prav tako vedno najde čas tudi za vsakega posameznika, za naše trenutne življenjske težave in nam skuša pomagati kot človek, včasih z nasvetom, včasih pa le z globokim razumevanjem in sočutjem.
Kot duhovni iskalec resnice sem hvaležna, da sem jo spoznala, saj mi je veliko pomagala na moji poti rasti in preobrazbe.
Priporočam vsem, ki si ne želijo le spoznati vedsko kulturo, temveč najti v njej modrost, mir, resnico in smisel življenja.

Šemsa B.

Izjemna lastnost, ki daje Tininemu delu širino, globino in kvaliteto je, da ob odličnem tehničnem znanju djotiša omogoči učencem tudi duhovni uvid
v okoliščine. Pri svojem pouku in svetovanju vedno upošteva osnovne zakon bivanja in skoznje predstavi trenutno stanje in potrebno spremembo za trajno srečo, zdravje in blagostanje.

Natalija R.

Želja po vpisu na triletni študij Djotiša in Vastuja pri Tini je prišla spontano. Bila sem na neki prelomnici v svojem življenju, opustila svoje dolgoletno delo v katerem se nikakor nisem zares našla.
Danes razumem in vem, da se nič od tega ni zgodilo po naključju.
Edina stalnica v življenju so spremembe, življenje samo in vse spremembe pa preprosto neločljivo povezane z naravo, naravnimi ritmi in vsemi njenimi zakonitostmi.
In ravno Djotiš in Vastu sta zakladnici starega znanja, modrost o naravi, naravnih ritmih in o tem kako smo mi s temi zakonitostmi povezani. Študij djotiša zagotovo ponuja kompleksen pristop k učenju in razumevanju življenja ter nas samih.
Tinina predavanja so preprosto izvrstna, jasna ter dopolnjena s kakovostnim gradivom. Predvsem pa je Tina zelo topla in srčna oseba, ki svoje poglobljeno znanje tako Djotiša kot Vastuja bogato dopolnjuje s svojim širokim znanjem tako iz ajurvede, bachovih esenc, joge,…ter lastnih življenjskih izkušenj. Zato je njeno poučevanje resnično celostno in zelo življenjsko.
Tri leta s Tino so mi spremenila pogled na življenje – Življenje, kot je Tina večkrat rekla, ki ima svoj smisel, namen in lepoto!

Hvala Tina!

Saša M.

Tino Pipan v resnici spremljam že nekaj časa vendar se dolgo nisva spoznala. Pravzaprav sem se pred kratkim prijavil na njeno vastu šolo, tisto krajšo varianto, in presenečen sem bil nad globino znanja. Vastu sem poznal že kar nekaj časa, vendar pri njej je marsikaj dobilo svoj smisel. Predvsem dejstvo, da poleg splošnega obstaja tudi osebni vastu, ki je povezan z vedsko astrologijo. Hkrati je pomembno zapisati, da je zelo realna in skuša celovito reševati tudi tam, kjer situacija ni idealna. Jasno pove kaj so nujni ukrepi ni kje lahko s preventivami dobro uravnotežimo pomanjkanja. Tako je oskrbela tudi naš center za integrativno medicino Maha, kjer upam, da bova tudi dolgo in dobro sodelovala.

Sebastijan P.

Resnično sem vesela, da me je moja pot pripeljala do ISA Inštituta in do Tine Pipan. Ko imaš to notranjo željo, da bi se poglobil v področje, ki te vleče in o čemer želiš izvedeti čim več in potem ti življenje pripelje – zate – najboljšega učitelja, ki s svojo plemenitostjo, pedagoškim pristopom, a tudi z dovolj velikim občutkom za realnost podaja snov na tak način, da ti je razumljiva tako, kot bi jo že kdaj prej usvojil. Tina mi odpira s svojim podajanjem znanja o Vedski astrologiji in Vastuju svet, ki mi pomaga pri zavedanju sebe in drugih ter namena naših življenjskih poti. Njena svetovanja, med potekom mojega šolanja vedske astrologije v njeni šoli, so mi pomagala pri pomembnih odločitvah, kot npr. menjava službe in tudi pri odkrivanju svojih naravnih darov ter kako razvijati svoj potencial, kako si postaviti cilje in kdaj je pravi čas za njihovo uresničitev. Vedno ji bom hvaležna za to, kar me je naučila in želim si, da bi lahko nekoč bila tako odlična »življenjska svetovalka« kot je ona. Tina, hvala ti.

Klaudija S.

Tino sem spoznala pred 15 leti na študiju djotiša. Edina v naši generaciji je djotiš in kasneje tudi vastu svetovanje in poučevanje izbrala za svojo poklicno pot. Meni osebno je s svetovanji ogromno pomagala – tako s pozabljenimi ali poglobljenimi vsebinami djotiša in dobro preventivo, kot tudi z vastu nasveti, s katerimi sem lahko stanovanje bolje prilagodila svojim osebnim potrebam in izhodiščem. Vsi njeni nasveti vplivajo na boljšo kakovost mojega življenja. In tako v osebnih, kot tudi v širših svetovanjih, ki jih je predvsem spomladi v času koronakrize v obliki člankov o tem, kako si lahko pomagamo in delujemo v krizni situaciji, da nam bo bolje in bo svet boljši, izraža svoje globoko poslanstvo usmerjeno v dobrobit ljudi in življenja na tem planetu.

Nataša Š.