Velika tri letna šola djotiša in vastuja

Ponovno začenjamo z vpisom v tri letno šolo djotiša in vastuja v organizaciji ISA Inštituta, katere prvi letnik se začne septembra 2022. Prijave že potekajo, število mest pa je omejeno.

Začenja se vpis tako v redni študij kot tudi v tri letni študij djotiša in vastuja na daljavo.

ZAKAJ VELIKA TRI LETNA ŠOLA DJOTIŠA IN VASTUJA?

Tri letna šola djotiša in vastuja v organizaciji ISA Inštituta vas izuči in usposobi za samostojnega djotiš in vastu strokovnjaka/svetovalca. Združuje znanja djotiša, vastuja, ajurvede, joge in meditacije, ki so med seboj neločljivo povezana in nam pomagajo k srečnemu, zdravemu, zadovoljnemu, mirnemu ter izpolnjenemu življenju.

O ČEM GOVORITA ZNANJI DJOTIŠA IN VASTUJA?

Beseda djotiš pomeni SVETLOBA. Djotiš je kot svetilka, luč, ki osvetljuje našo življenjsko pot in nas vnaprej pouči o tem, kaj nas v življenju čaka. Pomaga nam, da lažje prepoznamo svoje prednosti, da lažje izberemo pravo pot in se izognemo morebitnim nevarnostim, oviram in težavam, s katerimi se velikokrat srečujemo. Djotiš nam pomaga, da spoznamo in razumemo svojo preteklost, vse vzroke, ki so spletli različne situacije v našem življenju, s svojimi preventivnimi tehnikami pa nam pomaga, da zmoremo spremeniti svojo sedanjost in na ta način povečati svobodno voljo ter izbrati svojo prihodnost.

Beseda vastu pomeni PROSTOR ali bivalno okolje. Vastu je več kot 5000 let staro znanje zapisano v Vedah, ki nas pouči o ureditvi bivalnega, delovnega prostora in okolice v skladu z naravnimi zakonitostmi in naravnimi elementi ter potrebami in značilnostmi posameznikov, ki v njem delajo, živijo, ustvarjajo. Je izvorno znanje pri nas bolj poznanega Feng Shuija.

V ČEM JE ŠOLA EDINSTVENA?

Poleg poglobljenega in kvalitetnega znanja djotiša in vastuja je šola edinstvena tudi zato, ker gosti zunanje predavatelje in učitelje iz področja ajurvede, joge, meditacije in različnih tehnik sproščanja, ki nam lahko pomagajo pri pozitivnih spremembah. S tem se dobi poglobljen in kvaliteten vpogled v celoten spekter vedskega znanja in njihovo medsebojno povezavo ter s tem kvalitetnejša djotiš in vastu svetovanja.

Tudi če vaš cilj ni delo z djotišem in vastujem, nam ta znanja ponudijo orodja pozitivnih sprememb v nas samih in pomagajo v življenju ustvariti nove poti ter narediti kvalitetne izbire. Iz nemočnega opazovalca, ki se vse prevečkrat sprašuje ZAKAJ, nas usmerjajo v to, da postanemo aktivni udeleženec življenja, ki ima svoj namen, lepoto in smisel, hkrati pa nam pomagajo, da morebitna neravnovesja preobrazimo še preden se le ta lahko izrazijo navzven.

Znanja, ki jih šola ponuja, lahko uporabite tudi terapevti različnih smeri za natančnejši, kvalitetnejši in globlji vpogled v človekovo življenje. Hkrati dobite številne rešitve in preventivne tehnike za pozitivne spremembe.

Poleg učenja kvalitetnega branja in razumevanja djotiš natalne karte se v šoli spozna in nauči tudi poglobljene tehnike djotiš analize: osebno in poslovno kompatibilnost, prašno – moč trenutka, muhurto – tehniko za določanje ugodnih novih začetkov, namkaran – vedsko numerologijo in varšpal – letni letni solarni povratek. Pri znanju vastuja pa se poleg učenja kvalitetne in poglobljene vastu analize doma, stanovanja, poslovnega prostora, hiše in okolice spozna tudi znanja o načrtovanju novogradnje po vastuju.

KAJ ŠOLA ZAGOTAVLJA IN NUDI?

Šola zagotavlja visok nivo znanja, zadostno število vaj, odzivnost ter kontakt z učiteljem ali asistentom tudi izven ur modula, možnost spremljanja le tega na daljvo v primeru bolezni ali odsotnosti, video in zvočno posneta predavanja ter popolno zaupnost, spoštljivost in diskretnost znotraj skupine.

Vsa predavanja so zvočno in video posneta.

Predznanje za vpis v šolo ni potrebno, prav tako za šolanje ni potreben prenosni računalnik, ker predavanja in vaje potekajo preko računalniške projekcije. Gradivo, ki ga dobite na šolanju, je kvalitetno, obsežno in v slovenščini.

Po zaključku študija imate dovolj znanja, tako teoretičnega kot tudi praktičnega, za samostojno, kvalitetno in poglobljeno opravljanje djotiš in vastu svetovanj ter vastu projektiranj.

KAKO POTEKA ŠOLANJE?

Šolanje poteka v modulih, od septembra do vključno maja. Letnik obsega 9 modulov, en modul mesečno. Vsak modul obsega 12 ur.

Srečevali se bomo 2x mesečno: eno soboto med 9h in 17h in en četrtek med 17h in 21h na mesec.

Izobraževanje poteka v Ljubljani in se začne v septembru 2022. Datumi predavanj so znani vnaprej in jih skupaj z načrtom vsebine predavanj dobite ob prijavi v šolo.

Poleg srečevanja v živo bo delo in učenje potekalo tudi preko zaprtega foruma, kjer že vadijo učenci preteklih letnikov. Po potrebi bomo organizirali tudi vaje preko video konference Zoom.

Učenci po vsakem predavanju dobijo zvočni in video posnetek le tega in morebitno tehnično pomoč.

KAKŠNI SO PLAČILNI POGOJI?

Šolnina za posamezni letnik znaša 1300 EUR, ob prijavi se plača 200 EUR akontacije, ki se kasneje odšteje od zneska letne šolnine.

Možno je tudi plačilo po obrokih/modulih pred izvedbo posameznega modula.

PRIJAVE

Ob prijavi v šolo je potrebno izpolniti prijavnico na spletni strani ISA Inštituta za Djotiš in Vastu: www.isa-institut.org

Prav tako se ob prijavi podpiše pogodbo o izobraževanju. Podpisana pogodba o izobraževanju skupaj s plačano akontacijo predstavlja prijavo v tri letno šolo djotiša in vastuja.

Za vsa morebitna vprašanja lahko pokličete na telefon 031 509 130, pišete na: tina.pipan@isa-institut.org, pred vpisom v šolo pa se lahko dogovorimo tudi za pogovor v živo.

MOŽNOST ŠOLANJA NA DALJAVO

V letu 2022 omogočamo tudi študij na daljavo za vse tiste, ki nimate možnosti ali si preprosto ne želite obiskovati predavanj v živo, ki potekajo v Ljubljani 2x mesečno.

Vsebinsko in časovno sta oba študija enaka. Ob vsakem modulu dobite gradivo ter zvočno in video posneta predavanja. Prav tako sodelujete pri vajah na zaprtem forumu in imate možnost konzultacije s predavateljem ali asistentom.

ZAKLJUČEK ŠOLANJA

Na zaključnem vikendu šolanja ob koncu tretjega letnika prejmete diplomo. Šola vam omogoči dovolj znanja, da lahko začnete takoj samostojno izvajati različna djotiš in vastu svetovanja. Tudi po zaključku šolanja lahko še vedno sodelujete z vprašanji na zaprtem forumu, hkrati pa vam je omogočen tudi ponovni obisk kakšnega modula kasnejših letnikov šole.

KDO VODI ŠOLANJE?

Ustanoviteljica ISA Inštituta in tri letne šole djotiša in vasuja ter predavateljica je Tina Pipan (uni.dipl.org.dela), ki se je po zaključku formalnega študija 5 let izobraževala na področju djotiša, vastuja, ajurvede ter bachovih cvetnih esenc. Že več kot 15 let dela zgolj in samo različna djotiš in vastu svetovanja ter projektiranja; piše, predava, raziskuje jogo in meditacijo, vodi tečaje in ozavešča o tem, kako si lahko ljudje s pomočjo vedskih znanj kvalitetno izboljšajo življenje. Zadnja leta deluje tudi kot učiteljica in mentorica, raziskuje pa tudi znanja o zdravilni moči hrane ter jih vključuje v predavanja. Več o Tini si lahko preberete na njeni spletni strani: www.eroja.si.

Kdo so sodelavci ISA Inštituta?

Ajurvedo predava Dr. R. Manivannan B. A. M. S., ki je vrhunski zdravnik ajurvede in izhaja iz družine klasičnih zdravnikov. Študiral je na priznani ajurvedski fakulteti Ayurveda College Combinatore in diplomiral na univerzi dr.M.G.R. of Indian medicine. Je član združenja Tamil Nadu of Indian medicine Madra in indijskega ajurvedskega kongresa (All India Ajurvedic Congress). Že nekaj let uspešno in kvalitetno izvaja celostne preventivne, kurativne in sprostitvene tretmaje po tradicionalnih metodah ajurvede v Hiši Ayurveda v Sloveniji.

Tina Ogorevc, certificirana refleksoterapevtka, terapevtka TUI-NA tradicionalne kitajske medicine, učiteljica klinične somatike, Aura – Soma barvna terapevtka ter učiteljica Reikija.

Eva Burkeljca, izvrstna jogistka in učiteljica joge (Prana joga center) pa nam približa Iyengar jogo, ki jo odlikuje poglobljeno razumevanje fizičnega, čustvenega in duhovnega telesa ter usmerjenost na terapevtske učinke posameznih položajev.

Z nami sodeluje tudi Tadeja Rajer, homeopatinja in učiteljica joge, ki nam pomaga povezati teoretično znanje ajurvede s praktičnim znanjem in izvajanjem joge za različne tipe ljudi po ajurvedi.

Poudarek šole je na znanju djotiša in vastuja, posamezni vmesni moduli na temo joge, ajurvede in različnih tehnik sproščanja in samozdravljenja pa nam pomagajo znanje poglobiti in razširiti.

Srčno vas vabim, da postanete del tega globokega znanja in da se naše poti povežejo.

Tina Pipan