TINA PIPAN

Rada imam naravo.
Ljubim gore – njihovo tišino in mogočnost, slapove z neverjetno energijo ter morje s kamni, ki masirajo podplate.
Kampiranje v zavetju veličastnih oljk.
Mangrt in Jalovec – eden najljubši, drugi najlepši. In Dolomiti – najveličastnejši.
Pristne ljudi, ki se ne pretvarjajo, da so nekaj, kar v resnici niso in tudi meni dovolijo biti kar sem.
Rada potujem, saj mi to daje širino in hkrati globino tam, kjer se ustavim.
Ljubim svoja otroka in njuna pogleda, ko se zjutraj zbudita in vonj njune kože.
Nabiram in gojim rože in zelišča in vsak dan sproti ugotavljam da narava zdravi in da smo usklajeni z njo tudi sami bolj zdravi.
Tečem in hodim– najraje po gozdu.
Rada dobro kuham in še rajši dobro jem.
Joga je moja velika ljubezen in Iyengar joga je tista, ki se je najbolj dotaknila srca, telesa in duha.
Rada fotografiram – začutiti lepoto in jo ujeti skozi objektiv – je samo sebi namen. Preplet potovanj in fotografije je najljubši hobi in naša potepanja ter fotografijo povezano z njim lahko spremljate na moji spletni strani za dušo: www.potepanja.com

Rada svetujem, a sem se skozi svetovanja naučila, da ne morem nikoli ničesar narediti namesto ljudi, lahko pa jim pokažem pot.
Djotiš me je naučil, da je pomembno življenje tukaj in sedaj. Da se lahko spremenimo, da smo lahko zdravi in srečni in zadovoljni – a nujno usklajeni z naravnimi zakonitostmi in naravnimi ritmi. Ne moremo delovati proti temu ali biti ločeni od tega. Smo del tega in to je del nas.
Vastu je prinesel piko na i. Čista prizemljitev naravnih zakonitosti v prostoru in skozi prostor. Rada računam, delam načrte, projekte in preučujem tlorise. In neskončno uživam, ko vidim spremembe v prostoru, v hiši. Ko vidim zadovoljne ljudi. Tudi tiste, ki so bili včasih “nejeverni Tomaži”.
Uživam v barvah, oblikah, simbolih.
Odkar poučujem vidim, kakšen privilegij in hkrati odgovornost je to, a sem neskončno hvaležna, da mi je to omogočeno.

Rada živim in poizkušam najti veselje tako v čisto majhnih – vsakdanjih stvareh, kot tudi v tistih velikih – pomembnih.
Pomagam in spreminjam tam, kjer čutim, da lahko in je potrebno. In se učim sprejemati tam, kjer sprememba ni v moji moči.
Najti pravo ravnovesje med tem pa je umetnost – umetnost življenja.

Za tiste, ki vas zanima moja strokovnost pa takole:
Po zaključku gimnazije sem se vpisala na Fakulteto za organizacijske vede, jo zaključila in diplomirala na 7. stopnji. Vendar me to izobraževanje ni zadovoljilo, oziroma mi prineslo tistega pravega znanja, znanja za srečno življenje, kot rada pravim. Šla sem dalje in našla. Sprva me je zanimal in pritegnil reiki in karmična diagnostika, kasneje pa sem ugotovila, da je bil to samo začetek in da me v resnici vleče dalje in globlje.
Že od nekjdaj me pritegne narava in njeni ritmi in odločila sem se za študij vedske astrologije – DJOTIŠA, ki je znanje o naravnih ritmih. Štiri leta sem se izobraževala na Hrvaškem in v Sloveniji v okviru Duhovne akademije – DA Adriana P. Kezeleta. Študij sem zaključila z izobraževanjem za VASTU strokovnjaka in svetovalca. V vseh petih letih učenja in sodelovanja z DA sem se večkrat udeležila tudi tečajev meditacije (od dvodnevnih do dvotedenskih), ki so prispevali k moji duhovni rasti in globljemu razumevanju zakonov narave. Ker sem od nekdaj občudovala cvetlice in rože me je pritegnila tudi Bachova cvetna terapija, ki je tako preprosta, a vendar učinkovita. Šla sem na izobraževanje za Bachove cvetne terapevte k Ireni Roglič Kononenko in ga tudi zaključila. Z znanjem o cvetnih esencah pomagam sebi, svoji družini in prijateljem – tudi štirinožnim (kužkom, mucam….). Esence delujejo nežno in nam pomagajo vzpostaviti porušeno ravnovesje. Več let sem hodila na tečaje joge ter dve leti na učenje Či Gonga . Ko sem odkrila Iyengar jogo, je bilo iskanje pravega prostopa k jogi končano. Za mene je to – to. Z veseljem in hkrati opazovanjem pozitivnih sprememb v telesu je Iyengar joga postala moja stalnica v življenju. Pika na i pa je tudi znanje o pravilni in kvalitetni prehrani ter zdravilni moči zelišč, začimb, superživil, sadja in zelenjave… povezano z znanjem o Ajurvedi in Djotišu, ki ga z velikih veseljem redno dopolnjujem in uporabljam v vsakdanjem življenju ter na svojih svetovanjih.

Z velikim veseljem vas vabim na pogovor, na svetovanje ali skupno sodelovanje v projektih gradnje, obnove ali preureditve prostorov, ki so za vas tako pomembni!

Tina