«

»

Oktober 2014

Zopet prihajajo “tisti” dnevi v letu :-).

Retrogradnost Merkurja /Budha po sanskrtsko/ in mrki.

Naslednji teden je lahko čustveno buren, zato bodite pozorni, da se ne zapletate preveč v spore, čustva in stare stvari. To vas lahko čisto preveč vrže iz tira in ne da željenega rezultata (tako ali tako vedno, ampak sedaj še bolj :-)).

V soboto zvečer 4.10. Budh postane retrograden in bo v svojem navideznem gibanju nazaj ostal vse do 25.10. Pazite na komunikacijo, ne lotevajte se novih projektov ali pomembnih premikov, ker se okoliščine lahko spreminjajo in težje pride do pozitivne realizacije. Ne kupujte novega računalnika in ne podpisujte ničesar pomembnega J. Lahko pa zaključite kakšno staro stvar.

Ostanite mirni in budni ter jasni znotraj sebe JMerkur

To jasnost in čustveno nevpletanje bodo oteževali mrki, ki nas ciklično spremljajo vse življenje.

Najprej nas v sredo 8.10. pozdravi Lunin mrk, kasneje – 23.10. pa še Sončev mrk. Mrke ustvarja naša karmična os (tako ji rečemo v djotišu), oziroma senčna planeta Rahu in Ketu. To pravzaprav nista planeta, temveč matematično izračunani točki kjer se stikata tirnici Sonca in Lune – gledano iz Zemlje.

Rahu je severni lunin vozel in jemlje svetlobo Luni/Čandri. Ketu je južni lunin vozel in jemlje svetlobo Soncu/Suryi.

Največ kar v obdobju mrkov lahko naredimo je to, da povečamo svetlobo znotraj sebe. Svetloba sama po sebi najprej osvetli temo, potem pa jo prežene. In meditacija je najboljša metoda za povečanje svetlobe v sebi. In jasnosti in mirnosti in radosti in harmonije.

Ker pa smo vsi tako ali drugače karmično »naloženi« in pobarvani – ta proces ni vedno lahek. Je pa življenjski. In življenje je lepo J

Bodite strpni in potpežljivi. Pomembne stvari, ki jih lahko prestavite – odložite na mesec november, ki bo s svojo energijo veliko pozitivnejši. A hkrati ne pozabite, da je pozitivno in negativno samo druga plat iste stvari in da je vse povezano in eno brez drugega ne gre. Kar je za nekoga dobro, je za drugega slabo in obratno. Zato sodbe ponavadi niso na mestu, ker je to samo posledica, da na stvari gledamo iz nam lastnega zornega kota, ki ne vidi celote.

Umetnost je ostati miren in jasen – ne samo takrat, ko nam gredo stvari po maslu – temveč predvsem takrat , ko nič ne gre tako, kot si želimo J

Zato vam želim predvsem veliko teh mirnih trenutkov, ne glede na to, kaj se bo zunaj vas dogajalo.

 

Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka

www.eroja.si, 031 509 130