«

»

Kaj je osebna ISA TOČKA in zakaj je tako pomembna?

ISA TOČKA je naš individualni severovzhod.

Severovzhod pa je najpomembnejše izhodišče za določanje ugodnosti nekega prostora, hiše, zemljišča, poslovnega prostora in našega počutja v njem. Je stičišče dveh pomembnih energijskih tokov – magnetne sile in orgonske energije iz severa in sončeve energije iz vzhoda.

Iz severovzhoda (nasplošno)  in še bolj iz individualne ISA TOČKE vsaj posameznik dobiva življenjsko energijo in zato je zelo pomembno ta del v vsakem prostoru – tako osebnem ali poslovnem, kot tudi samem zemljišču, kjer se prostor nahaja – pustiti prost, odprt, neobtežen in čist.

Tej točki pravimo tudi prelaz do Bogov in zelo pomembno je njegova čistost in odprtost.

To velja na splošno za severovzhod, a še bolj pomembno je, da je takšna naša osebna ISA TOČKA, ki pa se lahko nahaja kjerkoli v prostoru, na katerikoli smeri in stopinji neba. Izračuna se jo iz rojstne karte in trenutka našega rojstva, preko katerega se izriše tudi podroben načrt, ki pokaže, kaj vsakemu posamezniku najbolj ustreza za kvalitetno bivanje in podporo v prostoru.

ISA točka je tudi področje elementa vode, ki predstavlja napredek – tako materialni kot duhovni in tok denarja ter obilja.

Nasprotje ISA točki ( kjer energijo dobivamo in podpira naš dotok obilja) pa je PITRI točka – to pa je mesto, kjer energijo izgubljamo. Ta točka predstavlja naš osebni jugozahod in mora vedno biti obtežena in zaprta.

Zato je znanje Vastuja in ureditev prostora tako pomembno – ker vpliva na več vidikov našega življenja, ne samo na estetskega, temveč tudi čisto na konkretnega, zemeljskega. Prva in morda najpomembnejša stvar pa je pravilna označitev teh dveh pomembnih točk v prostoru, kjer se veliko zadržujemo. In spremembe se lahko kmalu izrazijo tudi navzven.

Uživajte v jesenski ureditvi vašega osebnega prostora!

Tina